بهگزارش میراثآریا بهنقل از ایرنا، هیئت وزیران در جلسه ۱۵ آبان امسال و با توجه به اعلام مغایرت قانونی از سوی هیئت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین درخصوص مصوبه مربوط به تشکیل شورای توسعه سواحل مکران، با پیشنهاد معاونت حقوقی رئیس جمهور مبنی بر مصوبه مذکور موافقت کرد.
بر این اساس دولت با اصلاح موضوع بند یک این تصویبنامه در جزء چهار بند ب واژه «تصویب» به واژه «پیشنهاد» اصلاح و عبارت «جهت تصویب در مراجع ذیصلاح» الحاق میشود.
این مصوبه تیرماه ۹۸ و به پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور و به استناد اصل صد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی تصویب شد و اصلاح این مصوبه با پیشنهاد معاونت حقوقی رئیسجمهوری و به استناد اصل ۱۳۸ قانون اساسی مورد موافقت هیئت وزیران قرار گرفت.
بر اساس اصل ۱۳۸ قانون اساسی، دولت میتواند تصویب برخی از امور مربوط به وظایف خود در زمینه تدوین و تصویب آییننامهها و تصویبنامهها را به کمیسیونهای با ترکیب چند وزیر واگذار کند که مصوبات آنها در محدوده قوانین پس از تائید رئیسجمهوری لازم الاجراست.
مصوبه «شورای توسعه سواحل مکران»، با ترکیب معاون اول رئیسجمهوری بهعنوان رئیس شورا، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، وزرای امور اقتصادی و دارایی، کشور، راه و شهرسازی و نفت، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، یک نفر عضو حقوقی بهعنوان نماینده رئیسجمهوری و همچنین نماینده ویژه رئیسجمهوری و دبیر شورا (رئیس دبیرخانه) خواهد بود.
دبیر شورا هم به پیشنهاد معاوناول رئیسجمهوری و حکم رئیسجمهوری تعیین میشود؛ همچنین دبیر شورا نماینده ویژه رئیسجمهوری در امور توسعه سواحل مکران خواهد بود. علاوه بر این در صورت طرح موضوعات مرتبط با سایر دستگاههای اجرایی، از بالاترین مقام مسئول با حق رای برای جلسات شورا دعوت خواهد شد.
دبیرخانه شورا نیز وظیفه «پیگیری تصویب اساسنامه و تشکیل سازمان توسعه سواحل مکران»، «تدوین برنامه کوتاه مدت (افق ۱۴۰۴) میان مدت (۱۴۰۸) و بلند مدت (۱۴۱۵) توسعه منطقه مکران برای تصویب در شورا»، «نظارت، ارزیابی و پایش طرحهای توسعهای و اقتصادی در منطقه و ارائه گزارش فصلی به شورا، بررسی، هدایت و تدوین طرحهای سرمایهگذاری خارجی و داخلی در منطقه»، «نقشآفرینی فعال در تعاملات منطقهای و بینالمللی»، «تسهیلگری و کمک به اجرای طرحهای با اهمیت زیربنایی، اقتصادی و اجتماعی» و همچنین «شناسایی مشکلات و چالشها و رسیدگی به آنها» را بر عهده دارد.
سواحل مکران گسترهای در شرق استان هرمزگان و جنوب سیستان و بلوچستان را در بر میگیرد که به دلیل آن که در طول دریای عمان قرار داشته و بیواسطه به آبهای آزاد و اقیانوسی دسترسی دارد، از اهمیت راهبردی در حوزه دفاعی و امنیتی، اقتصادی و حتی گردشگری و فرهنگی برخوردار است.
موضوع توسعه سواحل مکران را نخستین بار رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع فرماندهان نیروی دریایی ارتش در هفتم آذر سال ۱۳۹۱ مطرح کردند. ایشان سواحل گسترده جمهوری اسلامی و بهویژه ساحل دریای عمان و عقبه آن در منطقه مکران را ثروت عظیم ملی توصیف کردند و افزودند: اگر دولت و سایر مسئولان با نگاه راهبردی به مناطق دریایی، به کمک بیایند، این منطقه عظیم و مهم میتواند تواناییهای زیادی را برای جمهوری اسلامی به وجود آورد.
اردیبهشت ماه امسال وزیر راه و شهرسازی از ساخت دو شهر بریس و مکران در سواحل مکران با هدف توسعه این منطقه برای سکونت حداقل 2میلیون نفر خبر داد.
انتهای پیام/